Verdieping en Coaching

Vier waarden staan als basis voor verdieping.

Vier dynamieken die samen een raamwerk vormen waarbinnen de creativiteit zich beweegt.

Wilskracht en begeestering

Positieve waarden

Dynamische instelling, geloof in directe aanpak en eigen kracht. Risico nemen om doelstellingen te bereiken. Gezonde geldingsdrang met ontwikkeling van wilskracht en de persoonlijke meerwaarde. Neemt initiatief en kan anderen overtuigingen. Respecteert principiŽle keuzen of standpunten. Moed voor het initiëren van processen.
Valkuil

Progressie

Verdieping van samenwerking, andere mogelijkheden ontdekken, rust erkennen, tijd nemen om inspiratie op te doen.

Top

Organisatie en differentiatie

Positieve waarden

Gezond verantwoordelijkheidsbesef met een oog voor een efficiŽnte organisatie. Geduld en volharding om lange termijn projecten tot stand te brengen. Streven naar vakmanschap en kwaliteit van niveau. Dienstbaar aan het geheel, ziet waar gesneden moet worden. Aandacht voor het detail. Koel en beheerst in crisis.

Valkuil

Progressie

Spel mogen toestaan in plaats van ernst, flexibiliteit integreren, initiatief snel op pakken. Ruimte nemen voor experiment.

Top

Beweging en strategie

Positieve waarden

Snelheid aanbrengen in processen en veranderingen implanteren. Sterk in onderhandelen, overleggen en communicatie. Streven naar originaliteit en daarbij open staan voor verassing. Druk bezig maar objectief in beoordeling. Vlot in gedrag, in contacten leggen en snel van begrip. Staat open voor vernieuwing.

Valkuil

Progressie

Doelgerichtheid ontwikkelen, concentratie voorrang geven op interesse. Structuur accepteren als vooruitgang.

Top

Verbeelding aan het woord

Positieve waarden:

Kan uit enthousiasme zeer energiek doorgaan. Inventief bij ontwikkelingsprocessen. Beweeglijk maar wel volhardend, sterk in improvisatie. Ziet nieuwe kansen in vastgelopen situaties. Weet artistieke waarden concreet te maken. Kan door sfeer creŽren iedereen mee krijgen.

Valkuil

Progressie

Tussenstappen accepteren om grote ideeën concreet te maken, tijdbewaking integreren, "lege" ruimtes zoeken voor verdere inspiratie.
Het gezamenlijk raamwerk is het schilderlinnen, de vier dynamieken bepalen de kleuren van iemands proces van verwezenlijking.
Top

home || updated 15-08-2009